Afscheidsweek

Rob is een man die het liefste thuis was. Lekker met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. In het weekend nodigde hij vrienden uit om samen muziek te maken of om een lekker biertje te drinken. Rob overleed onverwachts en voor zijn gezin was het al gauw duidelijk. Rob bleef zo lang mogelijk waar hij het liefste is; thuis.

Hun landelijk gelegen woning was altijd al het middelpunt van Rob’s leven. Nu lag hij in de woonkamer in een hemelbed gemaakt van hout uit zijn eigen tuin. Met zijn eigen kussen. De kinderen en kleinkinderen bleven de hele week logeren om dicht bij hun vader en opa te zijn. En om Ella te steunen. Ze kon het nog niet geloven dat hij nooit meer thuis zou komen, haar man, haar sterke man.

De ene avond kwamen de muziek vrienden langs, ze speelden zijn favoriete nummers en haalden herinneringen op. De huiskamer vol. Rob in het midden. Muziek, gehuil, geproost en gelach. Ella en de kinderen hebben voor een week een cateringbedrijf geregeld dat iedere dag vers eten komt brengen. Pasta, salades en verse soepen. Ze eten samen in de tuin. Rob’s gastvrijheid.

De volgende middag komen er vrienden van vroeger. Herinneringen en foto’s. Zijn favoriete biertjes. Wat een bijzondere man was Rob. Guus, de hond van Ella en Rob loopt door alles heen. Blijft liggen tussen de mensen, naast Rob.

Iedere dag komt er een groepje mensen afscheid nemen, op hun eigen manier met hun eigen herinnering. Het huis ademt het leven van Rob.

Op dag 5 nemen Ella en de kinderen Rob mee naar de nabijgelegen begraafplaats. Gewoon met hun eigen auto. Fijn dat dit mag in Nederland. Een mooi plekje onder een grote boom. Rust zacht lieve Rob, we nemen jouw leven mee in die van ons.

 

Deel deze inspiratie

Meer inspiratie

Afscheidsweek

Herinneringsreis op Texel

Waarom een fotograaf op een uitvaart?

Ode diner op het Franse platteland

Kunnen wij je helpen?

Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar, ongeacht verzekering en verzekeraar.
Samen organiseren we de unieke uitvaart voor het onvergetelijke leven van jouw dierbare.